Nogen åndsforladte spassere i mediebranchen har fået slettet alt hvad de har udgivet forfattet af stakkels lille mig. Stakkels i den forstand, at det jo ikke kan klassificeres som andet end den omfattende censur, som er blevet super populært i den herskende wokeklasse.

At protestere er selvsagt ikke muligt, men jeg kan da trods alt stadig offentliggøre artiklerne på min egen hjemmeside. Så her kommer de:

Nedenstående satiriske indslag i debatten om Lindholm Udrejsecenter i 2019, har afstedkommet censur, hackerangreb, trusler og alt muligt andet.

Det har sågar ført til, at borgmesteren i Vordingborg kommune, Mikael Smed, har obstrueret sagsbehandlingen i Plan & Teknik og forhindret mig i, at åbne et museum. 

Sådan noget har man som borger pligt til at råbe op om.  Borgmesteren har derfor fået sit alter ego, Dikael, for der er jo ingen andre i kommunen der i den grad ligner en pik. Og kan man sin Søs & Kirsten, og blot skifter Moster Elly ud med kommunaldirektøren, så har man desuden et rigtigt godt billede af borgmesterens virke.

Udgivet i Sjællandske, 21 .maj 2020

Gøg & Gokke over alle bjerge

Som et lyn fra oven har Heino Hahn og John Pawlik, alias Gøg & Gokke, forladt Dansk Folkeparti. Deres officielle årsag er bl.a. manglende inddragelse af baglandet.

Og så er det noget med at Lindholmprojektet var en dødssejler ligesom partiets kurs er det.

Ikke et kvæk om de grundlæggende mildest talt forskellige politiske syn på dette og hint. For betyder skiftet til Nye Borgerlige, at de herrer f.eks. gerne ser ældreplejen privatiseret via skattelettelser, eller at skatten skal være helt flad?

På den måde at glemme det, som hele handler om, er som at gense en klassisk Gøg & Gokke. Og nå ja, der er da visse ligheder i fysisk fremtoning. Nå men tilbage til sporet, for betyder G&G´s nyvundne veneration for at rundbarbere det offentlige så også, at Rådhusprojektet, som de jo lægger mandat til, er en dødssejler?. ‘

Det er vel næppe kun i en ideforladt partitop, at der kan identificeres nogle dødssejlere med et DF-stempel på. Det interessante i denne forbindelse er, at det tilfældigvis er G&G der indædt har kæmpet for det nye rådhus. Og det “skænderi så det brager”, som Søren Espersen refererer til, har bl.a. sine rødder i, at det tredje bestyrelsesmedlem, Marie Hansen, er lodret imod rådhuset. 

Så mon ikke bare Gøg & Gokke har fået af mors kagerulle, i en sådan grad, at de har hårdt  brug for at relancerer sig selv.

Udgivet i Sjællandske, 15. maj 2020

Så gør dog noget

Det er som om corona-krisen ikke rigtig er kommet til rådhuset. Ingen initiativer sættes i søen, end ikke tanker om hvad der kan gøres ser dagens lys.

Om det skyldes at kommunens økonomi er så belastet af det nye rådhus, at råderummet simpelthen er forduftet, vides ikke. Men hvis det er tilfældet så er opgaven jo bare at finde på noget som ikke belaster økonomien, eller ligefrem bidrager positivt til kommunekassen.

Tager man ja-hatten på så er en ting helt sikkert; Der vil komme horder af danskere til Møn denne sommer for at holde sommerferie. Når jeg specifikt nøjes med at omtale Møn er det fordi 80% af kommunens indtægter fra turisme kommer fra Møn. Og det er temmelig vildt når man tænker på hvor få overnatningsmuligheder der er. Og ser man på det nye hit blandt danskerne, overnatning i shelters, så er der kun 4 stk. langs camønoen. 

Hvis kommunen kunne sætte 100 shelters op ville de blive booket for hele sæsonen på et par dage. Særligt hvis man vælger shelters af høj standard, og sådan nogen laves billigt i baltikum, hvor de rundt regnet koster 25.000 kr. pr. stk.

Hvis man nu tager 200 kr. pr. overnatning, så vil investeringen komme hjem efter bare 125 overnatninger, dvs. efter en sæson. Og næste år vil der således komme ca. 25.000 i kassen for hver shelter, og med 100 stk. er det 2,5 mio vi taler om. Og sættes levetiden forsigtigt til 10 år, er der pludselig 25 mio i kommunekassen.

At komme ud i naturen er en megatrend og konkurrenceforvridning er der næppe tale om, al den stund, at det ikke er kunder der skorter på. Et Shelter er heller ikke et direkte sammenligneligt produkt, så ingen kan med rette brokke sig over 100 shelters.

Så kære kommune, muligheden ligger lige foran jer, grib den eller find i det mindste på et eller andet.

Udgivet i Sjællandske, 30. april 2020

Fuck dig Mette, vi åbner nu!

Børn fra vuggestue til 5 klasse var de første der fik lov til at genoptage dagligdagen for den Socialdemokratiske propaganda maskine. Valget var ikke begrundet i sundhedsfaglige vurderinger(som de ellers hårdnakket påstod) men i en såkaldt kumulativ analyse. Dvs. at valget af de mindste alene måtte vurderes i sammenhæng med andre grupper. Det er videnskab på et højest uredeligt niveau, og som mildt sagt, allerede her, såede tvivl om regeringens faktiske intentioner om at lade sagkundskaben tale.

Uredeligheden er så blevet yderligere foldet ud med regeringens formaninger til erhvervslivet om fortsat at holde lukket. En række internationale undersøgelser viser at risikoen for smitte i fri luft er yderst minimal(nærmest ikke eksisterende), og alligevel tordner regeringen og vil have den uansvarlige grådige oplevelsesindustri til at fortsætte deres styrtblødning. 

Og så er der detailhandlen, der måbende ser til at byggemarkeder hele tiden har været åbent mens en butik som tager alle forholdsregler ikke må. Der er absolut ingen logik, anden end socialdemokratiets latente trang til formynderi og indgroede had til alt hvad der kan klassificeres som kapitalisme.

Og hvad stiller man så op, som borger og virksomhed, når en uredelig regering på den måde demonstrativt tilsidesætter fagkundskaben, og saver den gren de lever af over. Har man en my af fortsat tro på demokratiet ja så er der desværre ikke andet svar end; Fuck dig Mette!, for erhvervslivets og dermed samfundets skyld. Og så må Mette & Co. folde deres deres småfascistiske tendenser ud et andet sted. Gerne på Grønland sammen med Donald Trump.

Så skal vi ikke bare følge sundhedsmyndighedernes anvisninger og åbne en masse? Vi åbner i hvert fald lige om lidt, og så må Mettes politi ellers udmåle en passende straf til os, de sidste grådige og hensynsløse kapitalister i oplevelsesindustrien, som endnu ikke er blevet nationaliseret.

Udgivet i Sjællandske, 25. april 2020

Cementeringen af en dårlig ide

Så kom dagen hvor de 3 vindere af prækvalifikationen til det nye rådhus blev offentliggjort. 

Et trekløver af de notoriske specialister ud i øjebæer af beton og glas; Henning Larsen Architects A/S(se skrækeksemplet Skive Rådhus), Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S (se Egedal Rådhus, og bliv super deprimeret) og MOE A/S(se Høje-Taastrup rådhus, men husk her en brækspand).

At landets fremmeste arkitekter er nået frem til en konsensus om firkanter af beton og glas er velkendt. Alt andet bliver for dyrt hvis horderne af arkitekter og ingeniører skal have en del af kagen, og desuden er det, det eneste, som byggeindustrien kan finde ud af. Men at vores folkevalgte ikke kan se det tomme udtryk i deres billige betonhelvede er til gengæld forstemmende.

Og i det hele taget er situationen i vores kommune ikke ligefrem noget at prale af med et nyt rådhus. Vores elever i folkeskolen har aldrig klaret sig ringere, trods udligning barberes den borgernære service år for år for at lukke hullet i driftsunderskuddet, og der optages gigantiske lån alt i mens antallet af DJØFér er 3-doblet siden kommunalreformen i 2007. 

Alt dette står jo i skærende kontrast til det, som de samme politikere lovede da kommunalreformen blev vedtaget. Her var mantraet stordriftsfordele og at kommunens administration skulle bredes ud i hele kommunen.

Stordiftsfordele har vist sig at være et falsum, al den stund at administrationsomkostninger pr. borger er eksploderet, og der er underskud i kassen. Og samlingen af alle forvaltninger i den nye øjebæ er jo ikke ligefrem at brede administrationen ud, men derimod en demonstrativ centralisering.

Så nu må det da være oplagt, at vi her 13 år efter sammenlægningen spørger os selv om det nu også var en god ide, at placere vores hedengangne selvbestemmelse og økonomi i Vordingborg. Det er jo sidste udkald, for når først fortet er etableret, er vejen tilbage både besværlig og meget dyr. Alt dette ved flertalsbanden, så spørgsmålet er om det ikke er her, at det overvejende motiv skal findes. Og så selvfølgelige det bekvemmelige i, at banden nu får mere rum til at udfolde deres forehavende med at moppe Ventre, og klare det hele internt i en rundkreds bag de tonede ruder. Hvis ikke man vidste bedre skulle man tro at flertalsbanden har indgået en musketered om at bevare magten ved at rotte sig sammen mod Venstre. Men det giver godt nok god mening.

Borgmesteren siger at vi skal tale kommunen op, men det er bare svært når det hele går ned ad bakke, og imod alt det, der var hensigten med sammenlægningen af Møn, Præstø, Langebæk og Vordingborg kommune. Det svarer lidt til at sige at Corona-krisen er en velsignelse, og at det skal fejres med et nyt felthospital. For uanset hvordan man end vender og drejer det, så var sammenlægningen en rigtig dårlig ide, hvilket også ses tydeligt i landene omkring os. I Sverige er der 290 kommuner, i Tyskland er der 11.252, Finland 320, Belgien 589, Frankrig 36.692, Holland 408, Rumænien 2.861, Østrig 2354, Norge 358, og i lille bitte Luxembourg er der 106 kommuner.

Ingen andre lande i Europa har kunnet se lyset i så en dramatisk barbering af kommunerne som i Danmark. Og når nu vi ved at det er gået helt ad helvedes til, hvorfor så ikke overveje om ikke vi skulle gå tilbage til noget mindre. For demokratiets-, økonomiens- og ikke mindst for borgernes strandede engagements skyld

.

Udgivet i Sjællandske,  April 2020

Skovlotteriet

Der er klasselotteriet, varelotteriet og landbrugslotteriet. Ser man på den største aktør klasselotteriet alene, så omsættes der årligt for 737 mio kr., hvilket giver et resultat på 112 mio.

Og ser man på Danske Spil og spilindustrien i øvrigt, så er den kendetegnet af en lav vindersandsynlighed og en ublu tilbagebetalingsprocent under 50%.

Klimakampen fattes penge, særligt nu hvor corona-krisen har suget al råderum ud af samtlige statskasser på kloden. Så hvorfor laver man ikke et lotteri for genopretning af naturen og omlægning til skov. Det kunne hedde skovlotteriet eller naturlotteriet.

Og hvis nu man lagde sig i slipstrømmen af klasselotteriet, så har produktet 2 uimodståelige attributter; Man kan støtte klimakampen samtidig med at man har den største sandsynlighed for den helt store gevinst.

En spiller, der både har tyngden og den faglige ekspertise til at søsætte et skovlotteri, er Danmarks Naturfredningsforening, som med denne øvelse kunne få et betragteligt antal mio. i kassen til opkøb og forpagtning af landbrugsjord.

Tænk hvad man kunne gøre hvis man tog op i klimahelikopteren, og gjorde samme øvelse med alle de andre brancher/industrier.

.

Udgivet i Sjællandske,  17. April 2020

Thunberg-paragraffen

En ondskabsfuld kinesers utilstedelige omgang med et skældyr, har placeret et nærmest sort hul i alle klodens statskasser. Det lyder som indledningen til en Tintin-tegneserie, men det er formentlig den skinbarlige sandhed, omend vi endnu ikke ved hvor dybt Corona-virussen vil skære i det fiskale råderum. 

Greta Thunberg hedder sjovt nok også Tintin(Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg), hvilket jo nærmest er profetisk. For som jeg husker min Tintin, så drager han, Terry og kaptajn Haddock ud i verden, og får med kløgt og mod løst mysteriet. 

Problemet for Tintin anno 2020 er blot, at filantropen Kaptajn Haddock, er afløst af en jungle af både nationale og i særdeleshed overnationale EU-styrelser, som uforvarende sætter borgernes virkelyst i en skruestik.

Tag f.eks det mærkværdige ikke eksisterende udvalg af ukrudtsmidler i et hvilket som helst byggemarked eller havecenter. Der står én vare, Roundup. Forklaringen; Miljøstyrelsen godkender kun Roundup, ingen økologiske ukrudtsmidler som f.eks eddike og salt må derfor sælges i Danmark.

Det er tydeligt for enhver at der står nogle effektive internationale sorte lobbyister bag, og det er bl.a. i sådan et tilfælde, at man som borger eller virksomhed har brug for en eller anden form for klima-nødværge lovhjemmel til at gennemtrumfe hensynet til klimaet.

Det manglende juridiske værktøj skal altså kunne tages i anvendelse af en borger, virksomhed eller forening hvis en lov, forordning eller direktiv står i vejen for et klimavenligt alternativ. Man kunne kalde det for Thunbergs klimanødværge-paragraf, eller bare Thunberg-paragraffen. Og det skal fungere med omvendt bevisførelse, dvs. at det er staten/kommunen/den offentlige myndighed, der skal dokumentere at den offentlige modus operandi er bedre for miljøet. 

Ud over at sætte spejderbevægelsen i gang med at producere økologiske ukrudtsmidler, så kunne Thunberg-paragraffen bruges til at få frigivet cannabis lokalt i Vordingborg kommune. 

Cannabis i udgangspunktet miljøneutral hvis det produceres lokalt, eller at man dyrker det selv. Og hvis staten/folketinget ikke kan redegøre for nødvendigheden af et forbud, heller ikke i et klimaperspektiv, så vil frigivelsen af cannabis med Thunberg-paragraffen efterfølgende stå ved magt i hele landet. 

Med et statskontrolleret salg af cannabis på landets apoteker, kunne bandernes provenue havne i statskassen, øremærket til plantning af f.eks. naturskov. Bortset fra banderne, hvem kan så ikke se fornuften i en sådan klassisk Tintin-løsning, hvor skurkene sættes skakmat, og pengene går til at afbøde corona-mysteriets negative indvirken på kampen for klimaet?

.

Udgivet i Ugebladet Sjælland,  August 2020

Frimærker og et the-køkken

Stort cadeau til Borgmesterens spareiver for at finde pengene til hans nye rådhus.
Nu er det Prins Jørgens Garde, værestedet Åndehullet, bus 669, kulturnatten, hollænderhaven, ældre kørslen og en masse mere der skal nedlægges for at give plads til borgmesterens nye magt central.
Men det er jo alt sammen for borgernes skyld, de får nemlig adgang til et the-køkken og frimærkeklubben kan få adgang til et rum, ih altså hvor skal vi dog deles om alt det vi kan, som borgmesteren udtalte på mødet om hans nye hus. Jeg må blankt indrømme at lige der overgik borgmesteren min vildeste fantasi. At skære hårdt og brutalt i alt hvad borgerne burde få for deres kommuneskat, for at give plads til luksushytten er en hån mod borgerne i sig selv. Men at han i ramme alvor forsøger at retfærdiggøre det med at en frimærkeklub kan få adgang til et lokale med et the-køkken er arrogance uden for nummer.
Sten Demonstrationen mod rådhuset i foråret blev ikke den helt store manifestation da der ikke dukkede et tilstrækkeligt antal borgere op. Men spørgsmålet er nu om ikke kommunens katastrofale økonomi giver anledning til at sten demonstrationen gentages, inden eller under budgetforhandlingerne i september. Jeg er frisk på at anmelde en ny demonstration, hvad siger I til det?

Censureret af rådhuset,  Maj 2020

De glemte helte

Udpegning af helte har været den helt store folkesport her under Corona-krisen.

Sygeplejersker, læger, sosu assistenter, skraldemænd og alle mulig andre offentlige ansattes arbejde har vi beundret fra hver vores interneringslejr med fællessang og messen om sammenhold og samfundssind.

Men er det virkelig kun de offentlige ansatte som er krumtappen for borgerne i en udkantskommune som Vordingborg? I næsten al ubemærkethed, og for første gang i næsten 100 år, blev Sydsjællands Tidende sat på pause i ubestemt tid. Med annoncer som eneste indtægtskilde var det selvsagt en dødssejler at udkomme, medmindre kommunen kunne træde til med deres faste annoncering. For skæbnen ville jo, at det lige nøjagtigt var ved corona krisens udbrud, at kommunen havde opsagt sin faste annoncering om alt hvad kommunen kan tilbyde sine borgere. De ansvarlige er lokalpolitikerne i den såkaldte flertalsgruppe, som tæller alle andre end Venstre. For som de selv har redegjort for, så skal der skæres ned på alt i kommunen fordi der skal opføres en kæmpe betonklods i Vordingborg. Nu kan man mene mangt og meget om brutalistisk betonbyggeri, men det ændrer ikke ved den grundlæggende nedprioritering af de lokale undersøgende journalister, der tilmed også lægger spalteplads til kritiske røster blandt borgerne. Føj for den, en rigtig dårlig forretning synes rationalet i flertalsgruppen at være.

Det kan godt være at sygeplejersker skal løbe stærkt, men hvad de 2 journalister der skabte vores lokalavis hver eneste uge, og som nu på mirakuløs vis kan fortsætte med en ny ejer. Enhver som har oplevet disse to ildsjæle vil vide, at de kommer halsende i en mikrobil med både notesblok og kamera, for fotograf er der ikke råd til. Alligevel får de mod alle odds bragt en godt 50 siders lang avis ud til os, hver uge uden at kny.  Og det er på vilkår som ingen offentlig overenskomst ville komme i nærheden af at tillade.

Så kære Michael Thønnings og Mille Holst, I er vores sande helte. Uden jer kunne vi ligeså godt befinde os i enevældens tid, for uden et samlet talerør er borgerne døve og magthaverne fuldkomne. Og hvordan kan os borgere så vise vores taknemmelighed, når nu den enøjede kommune ikke kan finde ud af det. 

Money talks, Bullshit walks som man siger, så hvor ville det være dejligt hvis man kunne give en lille erkendtlighed til avisen, f.eks. når man, helt gratis, tager et eksemplar i det lokale supermarked. Med vanlig hang til operationel råben og skrigen, har jeg lavet en lille erkendtligheds-boks, se foto. Og takket være vores brugsuddeler Niclas Andersen, står den nu i brugsen i Kalvehave, så her kan man nu give en skilling til vores helt egne avis-helte. Nøglen er afleveret til redaktionen. Boksen kostede under 100 kr at lave, og den ligner noget en polsk håndværker har flækket sammen efter 2 flasker vodka. Så hvis du har et par timer i værkstedet til at sætte dit personlige præg på en lokalavis-bøsse i dit lokale supermarked, så har du chancen nu. For hvis der er nogen helte her i kommunen, der trænger til et skulderklap så er det godt nok folkene bag vores lokalavis. Så kom nu med, og lad os vise dem hvor meget de egentlig betyder for os alle sammen.

Udgivet i Ugebladet Sjælland,  Februar 2020

Stendemonstration

Vi står i en situation hvor stor set alle andre end flertals-gruppen og kommunaldirektørerne, kan se galskaben i et nyt rådhus til hvad der nok skal løbe op i kvart milliard. 

Vi har danmarks hyggeligste rådhus og en elendig økonomi, så hvordan flertals-gruppen kan nå frem til at rive det ned og opføre en glasøjebæ for lånte penge, er en gåde som de kun selv kender hemmeligheden bag.

Og det vilde er, at de hver især er i konflikt med deres eget politiske ståsted. Tag de konservative, hvor mådehold og rettidig omhu jo er det modsatte af at sætte kommunens økonomi over styr.

Tag alternativet som har klimaet som vigtigste pejlemærke, og alligevel vil de smide en eklatant klimabombe, som nedrivningen og opførelsen af et nyt rådhus jo er.

Så er der enhedslisten, som på overfladen tordner mod det elitære, men i tilfældet rådhuset lefler de for en elitær tankegang hvor magteliten samles i en ny stor glas-borg med tonede ruder.

Det samme gælder SF, som jo direkte skidder på underklassen ved at lade eliten fyre en ¼ milliard af på en ny luksushytte.

I DF er historien lidt anderledes for her er det kun Gøg & Gokke der er for, mens Marie Hansen er lodret imod. En egentlig ideologi har DF jo af gode grunde ikke, så her er det stakkels Marie der forgæves slår med kagerullen.  

Så er der borgmesteren og hans kammerater, der er gået i swingerklub med kommunaldirektørerne hvor de i fællesskab er blevet enige om at de skal have nogle store kontorer og en masse fællesrum til deres ligegyldige møder. Og så har de i et hedt øjeblik bildt borgmesteren ind at nogle hundrede millioner ikke betyder det store fordi kommunen har en “omsætning” på 3 milliarder. At vores borgmester ikke kan gennemskue at omsætningen er temmelig ligegyldig når der er underskud på driften, og anlægsinvesteringerne er lånebaserede, er forstemmende.

Der har været en syndflod af protester, men politikerne forholder sig ikke til substansen. Det er som om de har besluttet sig for at de ufejlbarlige, men hovmod står jo for fald før eller siden. 

Desperationen lyser ud af debatten, som er blevet mere og mere skinger fordi det hele er så vanvittigt. Og i de seneste læserbreve er der ligefrem sat en efterlysning i gang for at finde en stopknap til flertalsgruppen.

Det var stopknappen der inspirerede mig, for hvad har vi som borgere af muligheder for at stoppe en galt afmarcheret kommunalbestyrelse? 

Vi både kan, må og skal manifestere vores uvilje. Ord, økonomisk teori og fornuft forholder flertalsgruppen sig ikke til. Jeg forestiller mig derfor at borgerne plastrer hele indgangspartiet til rådhuset til med sten. Store og små, og med budskaber om hvorfor vi skal bevare rådhuset. Det kunne være for klimaet, for økonomien eller af ren og skær kærlighed til vores rådhus.

Aktionen starter på lørdag den 15/2 Kl. 12.00, hvor jeg håber at unge som gamle vil dukke op med sten på deres trailere fyldt med kreative og hårdtslående budskaber. Grunden til sten er, at de ikke er sådan lige at flytte, og fordi de i praksis og rent symbolsk vil få flertals-gruppen til at skvatte i folkets vilje på deres vej ind til rådhuset. Og var jeg landmand tog jeg min bunke marksten og læssede dem af foran indgangen med beskeden” I kommer ikke ud før rådhuset er reddet”

Kort sagt så håber jeg at folk ser muligheden i at vride armen rundt på flertalsgruppen, og dukker op på lørdag med hver deres sten og budskab. 

Lad os tage stopknappen i brug, ses lørdag kl 12!

tforhandlingerne i september. Jeg er frisk på at anmelde en ny demonstration, hvad siger I til det?

Udgivet i Ugebladet Sjælland,  Maj 2019

Kære borger i Kalvehave og omegn
Mange tak for din støtte og opbakning til klimainitiativet.
Vi har fået samlet tropperne, og kan nu få bragt æbletræerne ud til jer. Spejderne har meldt,
at de er klar til at støtte lokalrådet i sagen.
Lokalrådet og spejderne kan derfor levere jeres træ i perioden 6/6 til 9/6, mellem kl 16 og 20.
Svar venligst med angivelse af dato og tid, hvor det passer jer bedst.
Hvad gør lokalrådet nu
Det bliver ikke muligt for flere borgere at få et træ.
Lokalrådet har besluttet sig for, at bruge de resterende midler til at støtte spejdernes arbejde
med at plante træer i kalvehave og omegn.
For at få bragt ungdommen ind i kampen for klimaet, rettes støtten bl.a. til rekruttering af nye
spejdere.
Etablering af væksthus til træer i Kalvehave
De fleste planteskoler bruger sommerhalvåret til at pode og vækste frugttræer, og så sælges
de overvejende i løbet af efteråret, som er den mest velegnede årstid til at plante træer.
Men nu er vi, som Gretha Thunberg siger, i en desperat situation hvor det handler om at få
plantet så mange nye træer som overhovedet muligt. Derfor giver det god mening også at
udnytte vinterhalvåret til at pode og vækste så mange træer som muligt.
Planteskolen på Rosenvang retableres derfor som væksthus for træer.
Ny forening i drivhuset på Rosenvang - klimakrigerne.dk
Til at drive projektet etableres foreningen klimakrigerne.dk, med en bestyrelse bestående af
repræsentanter fra lokalrådet, naturfredningsforeningen og lokale ildsjæle. Formålet med
foreningen er, at få plantet så mange træer som overhovedet muligt i Vordingborg
kommune.
Alle borgere er velkomne til at melde sig ind i foreningen, og til at deltage i foreningens
aktiviteter.
Al overskud fra salg af træer og donationer skal gå til opkøb af landbrugsjord til
skovbeplantning.
Og har du en havestue hvor vi kan vækste træer i løbet af vinteren, må du meget gerne give
en melding.
Hvad gør vi med alle æblerne?
Oremandsgård gods har også meldt sig ind i kampen. Her kan man indlevere sine æbler,
og få en flaske æblebrandy. Man kan også indlevere æbler til spejderne i Viemose og få
æblesaft retur.
Økokrudt fra klimakrigerne
Ud over at producere træer vil den nye forening også gå i gang med at fremstille
miljøvenlige ukrudtsmidler, som også er dukket op i slipstrømmen af projektet.
Ukrudtsmidlet skal kunne købes i diverse byggemarkeder, og promoveres af klimakrigere
i eller udenfor forretningerne.
Politisk vil foreningen arbejde for et totalt forbud mod pesticider i Vordingborg
kommune.

Hvad med kommunen?
Lokalrådet er i overordentlig positiv dialog med borgmesteren, der har givet udtryk for at
projektet lyder rigtig godt, og at kommunen godt vil gå i dialog om mulighederne for en
fælles udvikling. Det kan fx være ved at anvise velegnede veje eller kommunale grunde,
hvor spejdere og frivillige kan plante træer.
Hvad med landbruget og biodiversitet?
Vi kan ikke pege fingre af landbruget så længe vi som private haveejere bruger mere gift
end landbruget gør. Hvis vi som borgere virkelig mener at der skal gøres noget nu, så
må vi lade naturen udfolde sig i vores haver, og genopdage naturens mangfoldighed i
stedet for, at fremstille et forskruet glansbillede.
For giver det overhovedet mening at have en græsplæne, når nu en natureng har så
mange flere farver og moder jord skriger efter biodiversitet? Og giver det mening at
klippe hæk, når det er træer der er brug for?
Omlægning til naturhaver
Plant så mange træer du kan, og gør din have til en naturhave. For hvad er egentligt
offeret? Ingen græsslåning, ingen udgifter til pesticider, masser af fugle, bier og
blomster.
Og så ligger der en stor tilfredsstillelse i, at man med dette lille “offer”, kan lette
samvittigheden og få en tro på, at vi kan gøre noget nu og her.
Det kan også stikke af på den fede måde
Men det stopper jo ikke her. I naturhaven kan du jo have høns, bistader og dyrke dine
egne grøntsager. Alt sammen noget du kan spare penge på, og hjælpe klimaet åndsvagt
meget hvis bare alle kommer i gang.
Og hvis det ender med, at vi haveejere for alvor får omlagt til naturhaver, så kan vi med
oprejst pande rette skytset mod landbruget, og bruge Lykketofts bramfri vending (citat
fra Rytteriet) i snapstinget;
“Vi slår jer kraft stejleme ihjel, hvis I ikke stopper med at bruge pesticider”.
Lokalrådet for Kalvehave og omegn -

Udgivet i Ugebladet Sjælland,  August 2019

Bravo, men hvor skal vi hen?

Så er det ved at være sidste udkald for høringssvar vedr. det mundrette §17, Stk. 4-udvalg; “Anbefalinger til ny nærdemokratimodel, borgerinddragelse og frivillighed”.

Helt ind til benet så er anbefalingerne i rapporten, at det lokale politiske arbejde gøres mere fleksibelt. Det er kort sagt bolden/sagen det handler om, og ikke et statisk lokalråd med sine begrænsninger i form af et flertal i en bestyrelse. Når en ide fødes af en borger eller forening så kan der nedsættes et fora, hvor kommunen finansiere og deltager i projektet. Det er genialt set, da et lokalråd kan være en betonklods i stedet for en løftestang.

Tag nu bare situationen her i kalvehave og omegn, hvor et spirende klimainitiativ bliver til en gul seddel på opslagstavlen i lokalrådet, grundet en splittet bestyrelse.


Men hvad er visionen?

Det fremgår af rapporten, at kommunens kommunalbestyrelse og administrative ledelse vil afgive mere magt fordi borgerne kan nedsætte et fora for hvad som helst.

Det er her, der for mig at se er en svaghed, omend det anbefales at Vordingborg kommune ikke bør tænke foreninger ind i konkret opgaveløsning.

Borgerne har jo valgt sine politikere til at varetage deres interesser, så der skal vel være en klarere afgrænsning af det, som borgerne kan blande sig i .Og omlægningen af lokaludvalgene er jo dybest set “bare” en organisatorisk ændring  Men hvad med visionen for Vordingborg kommune?.


Vordingborg kommune som frontløber i klimakampen

Hvis vi levede i en tid uden klimakatastrofen hængende over hovedet på os, så var det vel nok bare sådan noget som forskønnelse af parker, diskussioner om skiltning, fjernvarme m.m. som borgerne skulle beskæftige sig med. Alt sammen ligegyldigheder set i forhold til den klimaudfordring vi står overfor. 

Så hvad med at gå all in, og gøre Vordingborg kommune til frontløber i klimakampen. Det fantastiske ved en sådan vision/strategi er, at den vil løse de fleste økonomiske udfordringer i Vordingborg kommune, al den stund, at københavnerne vil komme væltende herned for at være med.

Jeg har smækket en række tiltag op i overskriftsform på www.klimakrigerne.dk


Udtræden af lokalrådet i Kalvehave og omegn

Og så vil jeg også lige benytte lejligheden til at meddele min udtræden af lokalrådet, som der jo er gået lidt sport i. Uret tikker, klima fora en masse….bring it on!

Udgivet i Ugebladet Sjælland,  Maj 2019

Politikerservice fra radikale borgere i kalvehave

Foreningen Stop Lindholm Udrejsecenter - se www.lindholmudrejsecenter.dk - har i lyset af det kommende folketingsvalg udsat aktionen “Nedlæg sejlrenden til Lindholm”.

Det kan jo ikke udelukkes at en kommende regering vil skrinlægge planerne, så måske får Kalvehave og omegn en fremtid efter valget, uden kamp.

Hvis en kommende regering derimod pønser på at føre planerne ud i livet, så er her lidt service til de kommende magthavere.

Jeg har en alvorlig pædagogisk opgave i, at overtale trodsige borgere til hverken at sænke færgen med skærebrændere, eller sprænge den i luften.

Det er indtil videre lykkedes, at overbevise borgerne om, at vi starter med at lukke sejlrenden med kampesten. Og såfremt etaten forsøger at genåbne sejlrenden, laver vi en decideret dæmning.

Ingen borgere er blevet spurgt til planerne, og der er ingen demokratisk fundament under beslutningen. Det bør derfor ikke undre hverken politikere eller landsmænd, at vi er klar til modstand med sabotage på.

Og til alle borgere der ikke bor i Kalvehave, så spørg jer selv om I ville synes, at var er fed ide at få 150 jihadister, voldtægtsforbrydere, mordere og almindelige banditter gående frit omkring i baghaven?


Foreningen Stop Lindholm Udrejsecenter

www.lindholmudrejsecenter.dk

Udgivet i Ugebladet Sjælland,  April 2019

Tak Greta, og skal vi så se at komme i gang!
Os voksne er også bekymrede for klimaforandringerne, kære Gretha Thunberg. Men du
har en pointe når du siger, at de voksne kun snakker om klimaet, men intet gør.
Vi har i lokalrådet for Kalvehave og omegn besluttet, at forsøge at gøre noget nu. Men
hvad kan vi som almindelige borgere gøre for CO2-regnskabet?.
Et effektivt middel er plantning af nye træer, da det især er fældningen af skov overalt på
jorden, der er årsagen til klimaforandringerne. Bare tænk på den lille istid i perioden
1600 til 1800-tallet, der var et resultat af, at skovene i Sydamerika fik lov til at gro da de
fleste indfødte blev udryddet, som følge af sygdomme bragt af europæiske kolonister.
Og at den sorte død i vores del af verdenen havde forårsaget, at landbrugsområder blev
forladt, hvilket gav plads til ny skov, som betød et lavere niveau af CO2 i atmosfæren.
Hvis der kan skabes ny skov på et et areal svarende til USA er problemet ifølge
forskerne løst. Vi har ifølge dem omkring 12 år til, at vende udviklingen. Så jo situationen
er måske så desperat som Gretha siger, og så må vi jo hellere se at komme i gang!
Hvor svært kan det egentlig være, for os voksne, at plante ordentlig mange træer
sammen med vores børn. Det vil selvfølgelig ikke betyde det store i klimaregnskabet,
hvis vi kun gør det i lille Danmark, men hvis rigtig mange af verdens voksne og børn
plantede træer overalt hvor det er muligt, kan det gøre en forskel.
Vi har derfor besluttet, at bruge en god del af budgettet til, at tilbyde vores borgere i
Kalvehave og omegn et gratis æbletræ. Årsagen til valget af æbletræer er, at vi herved
opnår en dobbelt-effekt sådan rent klimamæssigt. Al den CO2 der ville have været brugt
på bl.a. kørsel til det æble der havner i supermarkedet, er sparet.
Eneste krav for at få et træ er, at borgeren sender billeder af det plantede træ, før og
efter plantning, og at et nyt billede af træet indsendes hvert år. Dette giver lokalrådet
mulighed for at følge træernes vækst år for år, og sætte klimatal på initiativet.
I et bredere perspektiv, så kunne Vordingborg kommune rulle ordningen ud i hele
kommunen, og flere kommuner kunne følge trop.
Det kan også rulles ud i en form hvor selv Gretha ville få våde øjne. Hvis nu man
indrettede skattesystemet således, at der kan opnås en skattemæssig fordel ved at
plante nye træer. F.eks kunne arbejdsmarkedsbidraget nedsættes med en til 8
procentpoint, alt afhængig af antallet af nyplantede træer i det enkelte skatteår..
Byboere kunne også komme ind i kampen, hvis de også med skattemæssig fordel
kunne investere i landbrugsjord til beplantning af skov.
For at få den fornødne opbakning til initiativet, skal vi have engageret børn og unge i
processen. Lokalrådet vil derfor kommunikere direkte til de unge gennem kommunens
folkeskoler, under parolen “Plant et træ for klimaet”.
Lokalrådet har indgået aftale med Ugledige planteskole, der har bidraget til projektet
gennem store rabatter på deres træer.
Så kære alle i Kalvehave og omegn, få et gratis træ i Ugledige. Tag børnene med, og
trøst dem med, at vi godt kan gøre noget ved det, nu er her. Og hvis vi er mange nok,
kan vi rent faktisk gøre en forskel.
Lokalrådet for Kalvehave og omegn

www.lindholmudrejsecenter.dk

Udgivet i Ugebladet Sjælland,  Jan 2019

PRESSEMEDDELELSE

Hvis det er lovligt at placere mordere, praktiserende jihadister, voldtægtsforbrydere, pædofile m.fl på Lindholm, med fri adgang til kalvehave, så er det godt nok svært at se det ulovlige i, at gribe til civil ulydighed. F.eks. ved at lukke sejlrenden til Kalvehave havn


Borgmesteren er glad for menneskerettighederne

Sorteper er spillet færdig, finansloven er vedtaget, og ingen borgmester har ambitioner om at huse dem.

Vores Borgmester Michael Smed har udtrykt sin dybe bekymring for de kriminelle asylansøgeres ve og vel, og mener at det er i strid med menneskerettighederne at placere dem på en øde ø. Underforstået mener vores borgmester, at det er mere humant, at de kriminelle asylansøgere er på fastlandet sammen med hans borgere 24/7.

Han er også bekymrede for nogle fugle på øen, og nå ja så er der det der med borgernes sikkerhed på 3. pladsen.

På den borgerlige fløj er det det samme, bare med modsat fortegn. Her er asylansøgere et problem for Danmark, og den politiske kamp består derfor i at hindre muslimsk indvandring.


Platformen

Jeg gik for sjovt på nettet for at tjekke, om regeringen også havde afsat penge til at købe de rigtige domæner. Det havde den ikke, så jeg købte straks www.lindholmudrejsecenter.dk og www.lindholmasylcenter.dk. Det var en ren foræring, og nu havde jeg pludselig de 2  platforme jeg havde brug for.


Samling af landsbytosserne

Formålet med de 2 hjemmesider er at sabotere projektet, ved at nedlægge sejlrenden til Kalvehave Havn. Indvandrerdebatten er dybt polariseret, og dette afspejles på hver af siderne, der går helt ud til kanten.

Strategien er at få samlet landsbytosserne, som jo befinder sig på de 2 yderfløje, da det er dem, der er kloge nok til at gå til yderligheder.


Nu er mit håb så bare, at de politiske budskaber jeg viderebringer fra begge fløje er tilstrækkeligt vanvittige til, at folk vil sig melde sig til aktiv tjeneste.


Borgmesteren/Venstrefløjen, se www.lindholmudrejsecenter.dk

Højrefløjen, se  www.lindholmasycenter.dk  

Udgivet i Ugebladet Sjælland,  Dec  2018

Nedlæg sejlrenden til Kalvehave Havn

I stedet for at protesterer over at kriminelle, mordere, voldtægtsforbrydere m.fl. skal placeres på Lindholm med fri adgang til kalvehave havn, så kunne vi jo også bare prøve at finde ud af hvordan vi forhindrer det.

Selve kalvehave havn ejes af Vordingborg kommune, men anløbshavnen ejes af staten og kan derfor ikke bare nedlægges. Og da vores borgmester bukker og nejer for hans socialdemokrati, kan der ikke hentes hjælp her.

Vi må som borgere selv finde ud af hvordan vi får det stoppet, og der er vel ikke nogen grund til at vente med at gøre noget.

Som jeg talte med havnefogeden om, så ligger løsningen jo lige for. Vi nedlægger simpelthen sejlrenden til kalvehave havn, ved at fylde den op med nogle rigtig store sten. Der er med garanti indtil flere som kan levere stenene til et godt formål, og vi kan jo nok også låne vores egen færgen Møn til at få stenene smidt derud.

Skal vi ikke bare se og komme i gang?